Astazi ne-am lovit de un telefon chinezesc, Xiaomi Redmi Note 8 Pro, versiunea pentru piata din China care are doar 4 limbi, una dintre ele fiind engleza iar restul fiind niste limbi asiatice dar cel mai important lucru este faptul ca nu are servicii google ( Google Play Store etc ) si are tot felul de aplicatii chinezesti preinstalate.

   Impreuna cu clientul am luat hotararea de a converti telefonul pentru piata globala, firmware care are preinstalata aplicatia Google Play Store si desigur celelalte servicii google, pe langa asta are si meniul in limba romana sau oricare alta limba din Uniunea Europeana.

    Primul pas a fost deblocarea bootloaderului care a durat aproximativ 7 zile, Xiaomi impune folosirea telefonului cu un cont de „Mi Account” timp de 168 ore.

  A fost nevoie si de o interventie hardware ( test point ) pentru a putea „scrie” acest soft global.

   Apoi a urmat sa cautam o versiune de global firmware pentru acest model de telefon Xiaomi, dificultatea de a gasi acest firmware a fost una destul de mare deoarece nu orice versiune de firmware poate fi instalata, instalarea unui firmware gresit poate provoca „moartea” telefonului, insa ca o usurare durata de instalare a firmware-ului global, dupa ce am stabilit care rom/firmware este cel potrivit pentru a-l instala, a fost efectiv de aproximativ 10 minute.

   Astfel avem un client multumit care isi poate folosi telefonul, zi de zi, in mod normal, mai exact isi poate alege ce aplicatii sa descare de pe platforma Google Play sau poate trimite un e-mail prin intermediul aplicatiei Gmail.

Tool-uri folosite: Google pentru research, adb pentru a induce telefonul in modul „fastboot mode”, fastboot pentru a scrie cateva partitii din firmware si XiaomiMiFlash.

 

× Hai pe Whatsapp ...