Astăzi, fiind si ultima zi din saptamana, ne-am lovit de o problemă des întâlnită de utilizatorii consolelor de gaming, probleme cu redarea imaginii de pe o consola Xbox One X 4K pe televizor prin cablu HDMI ( No Signal or Display Faulty).

  Dupa constatare am descoperit ca controllerul HDMI, chipul care codifica imaginea pentru a fi transmisa prin HDMI catre televizor, este defect (o problema de fabrica la aceste console 4K).

  Obositi dupa 5 zile de lucru, am hotarat totusi sa finalizam si aceasta reparatie, solutia a fost dezmembrarea consolei pana la placa de baza, eliminarea chipului ( encoder-ul HDMI ) de pe placa de baza, apoi prin intermediul unui absorbant de cositor ( tresa ) am curatat locul unde va fi lipit noul iar prin intermediul microscopului am finalizat reparatia amplasand noul controller HDMI.

  Pentru înlocuirea chip-ului, deoarece l-am avut pe stoc si l-am putut inlocui imediat, au fost necesare 2 ore in totalitate ( dezmembrare, inlocuire, asamblare consola).
În același timp am recomandat clientului o curățare de praf a consolei pentru o functionare silentioasa fara a produce prea multa caldura.

Costul final a fost de 560 lei cu o Garantie de 12 luni.

Timpul total al reparatiei a fost de 2 ore si 20 minute.

Pentru mai multe detalii vizitati :

🔗 Reparatii Console Gaming (PS4 – Xbox One)

chip no signal HDMI Xbox One X

inlocuire controller hdmi xbox one x

× Hai pe Whatsapp ...