Astazi, la service-ul nostru din Timisoara zona Piata Sinaia strada Piata Alexandru Mocioni nr.7, noi cei de la iDroid am reparat un televizor cu sistem de operare Android, TCL U65P6046, care dupa aroape 1 an de la achizitie s-a defectat.

In urma constatarii a rezultat faptul ca televizorul are o banda de leduri din backlight-ul televizorului defecta. De cele mai multe ori aceasta problema apare atunci cand televizorul este utilizat cu o luminozitate / un contrast foarte mare astfel ledurile nu reusesc sa se raceasca corespunzator iar durata lor de viata scade foarte repede.

Procedura utilizata de catre noi pentru remedierea problemei televizorului a fost sa dezasamblam televizorul si sa inlocuim band de led-uri defecta, un procedeu foarte riscant  datorita riscului de a fisura display-ul.

Acest defect de obicei se manifesta prin faptul ca televizorul porneste si are sunet dar nu are imagine mai exact nu are lumina / backlight deoarece daca o singura banda de leduri este defecta backlightul televizorului intra in protectie si nu mai lumineaza.

× Hai pe Whatsapp ...