De multe ori echipamentele IT (laptop, desktop sau consola de jocuri) se defecteaza datorita contactului imperfect dintre unul din chip-urile BGA de pe placa de baza sau placa video. Singura solutie de reparatie garantata 100% este reballing-ul chipset-ului dezlipit. Reballing inseamna o solutie pe termen lung in urma careia sansele ca defectul sa revina sunt minime.  In mare parte laptop-urile moderne sunt predispunse la acest tip de defect,problema apare din cauza sistemului de racire precar al respectivului disozitiv. Unele sisteme de racire sunt subdimensionate, de aceea problemele pot aparea frecvent, dar problema principala care duce la acest tip de defect este in general acumularea de praf, impiedicand astfel racirea opima a laptopului. Acest fenomen duce la supraincalzirea chipset-ului video care favorizeaza „dezlipirea” placii video de pe placa de baza. Dupa o perioada indelungata de folosinta, ruland aplicatii, softuri si jocuri constant, laptopurile pot avea probleme cu cipul video, cipul northbridge sau a southbridge de pe placa de baza, ajungandu-se la dezlipirea partiala a acestora de pe placa de baza.
Rezultatul poate fi un laptop nefunctional care fie nu se mai aprinde fie se aprinde insa afiseaza dungi pe ecran sau imagini distorsionate.

Pentru a preveni acest tip de defect, in functie de conditile de utilizare a dispozitivului este necesara o verificare/curatare al sistemului de racire.

× Hai pe Whatsapp ...